Wat is EPALE?

EPALE is een online platform voor én door professionals die werkzaam zijn in de volwasseneneducatie. Via het platform kunnen docenten, opleiders, beleidsmakers en onderzoekers onderling contact leggen, kennis delen en ideeën opdoen. Het elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa (EPALE) is een initiatief van de Europese Commissie en maakt deel uit van het subsidieprogramma Erasmus+.

Op de EPALE website staat het laatste nieuws uit de wereld van de volwasseneneducatie. Je vindt er goede voorbeelden uit de praktijk, recente beleidsontwikkelingen, leermaterialen, onderzoeksrapporten, blogs en nog veel meer. Met een handige partnerzoekfunctie kunnen professionals snel potentiële projectpartners of gelijkgestemden vinden.


Veel professionals geven aan moeite te hebben met het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, omdat de informatie versnipperd wordt aangeboden. EPALE probeert overzicht te bieden door zo volledig mogelijk te zijn en de grote hoeveelheid kwalitatief goede content te splitsen in vijf thema's: ondersteuning van cursisten, leeromgevingen, sociale vaardigheden, beleid en kwaliteit.


Geregistreerde gebruikers kunnen actief deelnemen aan de community door zelf content te plaatsen en bij te dragen aan discussies. Zie hier hoe je je kan registreren en gebruik kan maken van alle mogelijkheden die EPALE biedt.


In Nederland werkt EPALE nauw samen met een groep ambassadeurs. Dit zijn professionals die werkzaam zijn binnen het brede veld van de volwasseneneducatie. Samen met hen proberen wij de Nederlandstalige pagina's van interessante en waardevolle content te voorzien. Wie de ambassadeurs zijn, en waarom zij EPALE een goed initiatief vinden is hier te zien in een aantal filmpjes.

Vorige pagina
Top